Dakreinigingsborstels spelen een grote rol bij het verwijderen van vuil en puin dat zich in de loop van de tijd op uw dak heeft opgehoopt. Je hebt een verscheidenheid aan penselen om uit te kiezen; telescopische, lange vaste arm, voortaan in de hand. De keuze van de juiste borstel of bezem hangt af van het type dak dat u heeft. Hieronder volgen de meest voorkomende soorten borstels, de beste op de markt plus aankooptips.

Soorten dakborstels:

Dakreinigingsborstels kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld, afhankelijk van waar en hoe ze worden gebruikt, de lengte van hun handgrepen en de soorten borstelharen die worden geleverd. Hier enkele van de meest voorkomende soorten die op de markt verkrijgbaar zijn.

dakborstels

Telescopische borstel voor dakreiniging

Dit is een effectieve borstel die veel op serredaken wordt toegepast. Een telescoopsteel is essentieel voor het reinigen van hoge daken en er zijn twee soorten die op de markt verkrijgbaar zijn:

Watergevoede telescopische reinigingspaal

Deze paal is bevestigd aan een tuinslang en pompt constant water naar de zachte borstel terwijl de stofzuiger het dak schrobt. Het is een geweldige optie, omdat het een reiniger in staat stelt om gemakkelijk vuil en puin te schrobben. Aan de watergevoede paal is een rakel bevestigd die water van het dak verwijdert, waardoor het sneller droogt.

Handmatige telescopische steel

Deze paal heeft geen waterpompmechanisme, dus een emmer water wordt samen met de borstel gebruikt tijdens het schoonmaken van het dak. Aan de paal kunnen ook een borstel en een wisser worden bevestigd, maar bij het schoonmaken van het dak duurt dit langer.

Draadborstel schrobben

Een staalborstel is effectief voor het schrobben van het dak. Ze zijn in de hand. Wanneer men de randen van dakspanen borstelt, duwen ze al het vuil en puin in of onder de dakranden. Het enige probleem dat zich voordoet bij het gebruik van staalborstels is dat de randen vaak versleten raken door de werking van draadborstels. Dakverf wordt ook afgeschraapt vanwege de ruwe aard van de draadharen.

Lange arm- / paalborstels

Deze worden geleverd met lange armen, handvatten of palen die niet noodzakelijk telescopisch zijn. Hun borstelharen kunnen van elk materiaal worden gemaakt. De handvatten zijn meestal gemaakt van hout of kunststof of licht metaal.

Dakborstels / bezemgebruik

Volgens een octrooi ingediend door Julius Mekwinski, omvat een dakborstel een horizontale arm die scharnierbaar is bevestigd aan een verticale arm bij een scharnierend samenstel. Een reinigingskop is op de verticale arm geplaatst en heeft borstelharen onder een vooraf bepaalde borstelhaarhoek ten opzichte van de horizontale arm om de effectiviteit van de instant-dakborstel bij het verwijderen van vuil van een dak te maximaliseren.
Dakbezems zijn er in verschillende maten, afhankelijk van de aard van de uit te voeren taak. Maten variëren van die van een tandenborstel, 36-inch dekborstels tot de huishoudelijke versie die meestal gepaard gaat met een stoffer. Hieronder volgen de rollen van borstels bij het schoonmaken van het dak.

Het dak schoonmaken

Het dak schoonmaken

Dit is het fundamentele doel van het gebruik van borstels op daken. Sommige maken kleine scheurtjes op de daken schoon, terwijl andere voor het reinigen van enorme dakoppervlakken zijn. Borstels voeren verschillende schoonmaaktaken uit, zoals
• Vlekken van dakoppervlakken schrobben
• Verwijderen van vuil en puin
• Verwijderen van vuil van dakoppervlakken
• Het kleine beeldje afstoffen

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *