Het eerste dat u moet weten over hogedrukreiniging of het zacht wassen van uw dak: het is gevaarlijker dan het lijkt. Als je je dak wilt schoonmaken als een doe-het-zelf-project, zijn er enkele dingen die je moet weten. Hier is een korte handleiding van de professionals om het dak van uw huis onder druk te wassen.

TIPS VOOR HET DRUKWASSEN VAN EEN DAK

Uw gordelroos ziet er misschien uit alsof ze voldoende tractie bieden om uw dak veilig te monteren, maar natte algen kunnen zo glad zijn als olie. Dus de eerste regel: klim niet kort na de laatste regen op je dak. Wacht tot het oppervlak droog is, zet geen voet op de natte plekken terwijl je aan het schoonmaken bent en zorg ervoor dat er iemand in de buurt is om te helpen als je uitglijdt.
Met dat alles in overweging genomen, laten we eens kijken naar de moeren en bouten van de klus.

DRUKWASSEN

Begin aan de andere kant van de ladder

Je wilt jezelf niet in een hoek spuiten, dus zodra je van de ladder stapt, loop je naar de andere hoek van het dak en werk je met je rug naar de ladder toe. Op deze manier loop je niet het risico om op natte gordelroos te stappen.

Inspecteer het dak

Zoek naar probleemplekken, gebieden die extra grondig moeten worden schoongemaakt, losse gordelroos en plekken die moeten worden gerepareerd. Voer deze stap uit voordat u begint met schoonmaken. Je wilt weten waar je mee te maken hebt en onaangename verrassingen vermijden die het werk vertragen.

Begin met wasmiddel

Begin met een biologisch afbreekbaar wasmiddel om de algen en mos die mogelijk op uw gordelroos zijn gegroeid los te maken en eventuele schimmel te doden. De beste manier om het wasmiddel aan te brengen is met een schuimer of een zeepschieter. Het doel is om de algen los te maken, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn en niet aan de gordelroos blijven kleven en deeltjes verwijderen wanneer ze worden afgesproeid. Laat het wasmiddel een tijdje inwerken op de gebieden die het meest worden aangetast door algen en vuil. De sleutel hier is om veel reiniger te gebruiken. Hoe schoner u gebruikt, hoe minder u hoeft te spoelen / wassen.

Gebruik een lagere instelling

Uw gordelroos is iets kwetsbaarder dan ze eruitzien. Bij de hoogste instellingen kunnen sommige hogedrukreinigers een gat in de gipsplaat slaan. De beste manier om de juiste instelling te vinden, is door deze op LAGER vermogen in te stellen en deze vervolgens op en neer te zetten totdat u de juiste stroom vindt.

Spray naar beneden, niet naar boven

Als je ziet hoe ver een hogedrukreiniger kan spuiten, vraag je je misschien af ​​waarom je niet zomaar je dak van de grond schiet en de ladder helemaal overslaat. Je wilt altijd naar beneden spuiten, niet naar boven. Dit zorgt ervoor dat er geen water vast komt te zitten onder de gordelroos en schimmelschade kan veroorzaken.

Verplaats de spuitmachine, niet de vermogensinstelling

Als iets meer druk nodig is, breng dan een meer geconcentreerde reiniger aan in plaats van de drukinstelling aan te passen. Zacht wassen is de beste manier om uw dak schoon te maken zonder meer schade aan te richten dan het voorkomt.

Controleer op schade

Als u rechtop staat, is het mogelijk dat u de beschadigingen op ooghoogte niet kunt zien. Na het sproeien van wat gordelroos, hurk (voorzichtig) neer om een ​​kijkje te nemen en zorg ervoor dat de druk niet te hoog is. U wilt blijven controleren terwijl u bezig bent en over het algemeen slechts een paar gordelroos per keer schoonmaken.

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *