Verhoog de levensduur en eigendomswaarde van uw dak, simpelweg door het schoon te maken. Het schoonmaken van uw dak kan uw huis een gepolijste look geven die niet zo veel kost als een nieuwe kopen. Niet elk dak hoeft elk jaar schoongemaakt te worden, maar met Ohio’s hoge zomervochtigheid en onvoorspelbaar weer kunnen schimmel en meeldauw zich snel opbouwen. We raden huiseigenaren ten zeerste aan om een ​​dakdekker te bellen bij het schoonmaken, aangezien elke tijd die op het dak wordt doorgebracht een risicovolle situatie is. En meestal is een professionele dakreiniging niet zo duur als huiseigenaren denken. Als u besluit dat een doe-het-zelf-methode het beste voor u is, zijn hier enkele dingen die u moet weten:

Verwijder puin

Verwijder puin

Puin is vaak licht van gewicht en kan met uw handen worden verwijderd. Zoals altijd, als u bovenop uw dak gaat, zorg er dan voor dat u het juiste veiligheidsprotocol volgt en duurzame handschoenen draagt. Als uw dakhelling meer is dan 7/12 op een shingledak met één verdieping, 6/12 op een shingledak met twee verdiepingen of 5/12 op een metalen dak, loop er dan in geen geval overheen! Bel in plaats daarvan een dakdekker. Als je dak een veilige helling heeft, kun je ook een zachte bezem gebruiken om vuil weg te borstelen, maar zorg ervoor dat je niet te veel druk op de bezem uitoefent. Een andere manier om vuil van het dak te verwijderen, is met een blazer. Hoewel dit een deel van het lopen en bukken elimineert dat andere methoden met zich meebrengen, kan deze methode ervoor zorgen dat vuil in ventilatieopeningen, garageruimtes en de zolder terechtkomt, omdat u geen controle hebt over waar het vuil terechtkomt. Deze methode is ook gevaarlijk voor shingledaken – het kan de lijm tussen shingles breken en korrels verwijderen. Gebruik deze methode alleen als u er zeker van kunt zijn dat u het puin van de richel of de bovenkant van het dak naar beneden kunt blazen.

Reinig strepen en algen

Donkere strepen zijn een soort algen die leven van de mineralen in uw dakshingles. Algen gedijen goed in vocht en worden vaak aangetroffen bij dakbedekking in schaduwrijke gebieden. Om vlekken te verwijderen, moet u een reinigingsoplossing op uw dak aanbrengen. Er zijn twee manieren om strepen van een dak te verwijderen: hogedrukreiniging en chemische reiniging. Bij hogedrukreiniging wordt water onder hoge druk gebruikt om schimmel, vuil en algen te verwijderen. Deze methode is alleen acceptabel voor metalen of betonnen daken omdat de waterdruk gordelroos kan beschadigen. Chemisch reinigen is ook een optie om strepen en algen te verwijderen, maar zorg ervoor dat u rekening houdt met chemische afvoer en mogelijke restschade.

Weg met mos

Meestal kunt u mos verwijderen door uw dak af te spuiten en voorzichtig over het oppervlak te schrapen met een zachte borstel met lange steel en zachte haren. In extreme gevallen waarin mos een groot probleem is geworden, kan een chemische reiniging ook mos verwijderen en voorkomen dat het terugkomt.

Dakdekkers

We zijn er trots op dat we al onze klanten een dak geven dat hun huis aanvult en op de juiste manier beschermt.

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *